Cristos a înviat!
Text: Luca 24:1-12; 30-35
Verset de aur: Luca 24:34
Prezentarea lecției:
Scopul – Să înțelegem taina faptului că trupul Domnului Isus dispăruse, și modul de rezolvare al acelei taine. Să-i mulțumim lui Dumnezeu că-și ține promisiunile.
Contextul lecției:
Există momente în viața fiecăruia dintre noi în care trecem prin încercări, prin probleme atât de grele încât ni se pare că nu se vor sfârși niciodată. Noaptea pare că nu se mai termină și dimineața se lasă așteptată. Până la urmă, însă, dimineața vine, soarele răsare și întunericul este cucerit de lumină. Asta s-a întâmplat și în dimineața aceea minunată în care femeile s-au dus la mormântul Domnului Isus și nu l-au găsit acolo ca să afle mai târziu că Domnul Isus înviase din morți.
Învierea Domnului Isus nu este numai o relatare biblică ci o realitate istorică confirmată. După înviere, Domnul Isus s-a arătat multor oameni, a fost văzut în carne și oase de mulțimi de oameni. Ucenicii l-au văzut înviat și au devenit cei mai înflăcărați susținători ai creștinismului, murind ca martiri pentru ceea ce știau că este adevărat, pentru că nimeni nu moare pentru o minciună. Dar probabil că dovada cea mai importantă a învierii Domnului Isus Cristos este faptul că El încă este văzut în fiecare zi de nenumărați oameni a căror viață este schimbată radical și iremediabil de Fiul lui Dumnezeu. Noaptea stăpânirii păcatului din viața multor oameni este învinsă de lumina prezenței Domnului Isus cel înviat! Mesajul evangheliei este încă puternic și real. Ce înseamnă asta pentru noi?
Mărturia femeilor (Luca 24:1-12)
- Pregătite cu miresme (v. 1)
- Nepregătite pentru ceea ce vor vedea (v.2, 3)
- Explicația îngerului (v. 4-8)
- Necredința ucenicilor (v. 9-12)
Dumnezeu se arată la Emaus (Luca 24:30-35)
- Au înțeles pe loc (v. 30-32)
- Întoarcerea la Ierusalim (v. 33)
- Confirmarea Învierii (v. 34, 35)
Aplicație practică
- Chiar dacă salutul „Cristos a Înviat!” e folosit numai la Paște, ideea centrală a acestui salut, faptul că Domnul Isus a înviat, este o realitate zilnică a vieților noastre. Faptul că trupul Domnului Isus lipsește din mormânt înseamnă că El a înviat pentru totdeauna!
- Acest lucru are implicații practice, constând atât din binecuvântări cât și din responsabilități, pentru fiecare dintre credincioși.
- Care ar fi câteva dintre binecuvântările acestei realități, și care sunt câteva dintre cele mai importante responsabilități?